top of page

Välkommen med på upptäcktsresa i Portugals vinvärld 28-30/3 2023!

Tisdagen den 28 mars

Avresa på morgonen från Algarve med buss och upphämtning av deltagare även i Lissabon. 

 

Första besöket blir i Carcavelhos där vi besöker de gamla palatset som under mitten av 1700-talet ägdes av Marques de Pombal. Mannen som ansvarade för återuppbyggnaden av Lissabon efter tsunamin och som dessutom inrättade en av världens första appellationer i Dourodalen. Vi får smaka dessa historiska viner som produceras i en ytterst begränsad volym.

 

Därefter äter vi lunch ute vid Atlantkusten innan vi besöker 

Colares, där ett av de få viner som motstod vinlusens finns. Dessa viner skickades under flera decennier till Europas kungahus. 

Vi får smaka dessa rariteter och dessutom besöka ett av de få gömda vinfälten som finns kvar.

 

Vi åker vidare till Torres Vedras och checkar in på ett 4-stjärnigt hotell där vi bor under två nätter. På kvällen äter vi en gemensam måltid och får samtidigt tillfälle att under Vascos ledning prova olika viner till maten.

Onsdagen den 29 mars

Efter frukost besöker vi Quinta da Chocapalha vars viner man kan hitta på stjärnrestauranger över hela världen. De produceras av vinmakaren Sandra Tavares Silva tillsammans med hennes föräldrar som äger vingården. Här får vi en intressant provning av viner som anses vara toppviner i regionen.

 

Färden går vidare till en granngård vars viner också anses vara bland de bästa i regionen; Quinta do Pinto. Gården drivs av en familj och har får vi möjlighet att prova deras viner till en god lunch.

Vi åker därefter norrut för ett besök i en av Portugals mest berömda porslin- och keramikfabriker Bordallo Pinheiro. De har porslin som hjälper till att lyfta fram de gastronomiska intrycken vid dukningen. 

 

Framåt kvällen åker vidare till Quinta do Sanguinhal, en vingård känd inte bara för sina viner utan även för sin miljö där många av de antika inslagen från vinproduktion förr i tiden står kvar intakta. Även här provar vi viner i samband med middagen som vi avnjuter innan vi åker tillbaka till hotellet.

Torsdagen den 30 mars

Efter frukost på torsdagen åker vi till en svenskägd vingård, 

Quinta da Folgorosa, där vi får en vinprovning och lyssna på berättelsen varför man som svensk satsar på att göra vin i Portugal.

 

Nästa besök blir på en ultramodern vingård, Quinta Mãe. Chefsvinmakaren här är Anselmo Mendes som anses vara en av Vinho Verdes främste vinmakare. Här bevisar han att han också behärskar druvorna i Lissabonregionen. Här äter vi lunch med matchande viner.

 

Färden går vidare mot Lissabon där vi får möjlighet att besöka IVV, d v s vinbranschens huvudkontor i Portugal. Där får vi möjlighet att prova en intressant del av Glass of Portugals vinsortiment från hela landet, under ledning av Vasco.

 

Resan avslutas med att delar av gästerna återvänder till Algarve.

Våra guider Vasco d’Avillez & Gunnar Törnquist.

Vasco_edited.jpg

Vasco har i hela sitt yrkesliv har ägnat sig åt Portugals vinnäring både på vingårdar och som president för ViniPortugal. Senare även som president för Lisboa vinregion som under hans ledning blev en av de mest expansiva vinregionerna i landet. För något år sedan fick han motta landets högsta utmärkelse för sina insatser.

IMG_8714_edited.jpg

Gunnar har under 20 år arbetat för ViniPortugal med uppdrag att promota landets viner i de nordiska länderna. Detta arbete har också inneburit guidade resor ner till Portugals vinvärld för importörer, vinjournalister, sommelierer och vinintresserade privatpersoner, framför allt Munskänkar. 

ALL INCLUSIVE!

I priset (1.000,- €/person) ingår buss med svensk och engelsktalande guide, övernattningar i dubbelrum med frukost (enkelrumstillägg: 100,- €). Alla måltider som anges i programmet med viner till. Samtliga vingårdsbesök med provningar. Priset är exklusive flygresa till Portugal. Det är upp till varje resenär att boka flyg som passar.

 

Köp med dig viner hem

Det finns möjlighet att beställa viner från torsdagens avslutande provning på IVV. Glass of Portugal ombesörjer sedan leverans hem till er (oavsett om hemmet är i Portugal eller Sverige). 

 

Bokning & avbokningspolicy

Du bokar dig genom att maila till gunnar@bistro.se. Vi skickar en bekräftelse och handpenning (20%) erläggs. Vid avbokning fram till 30 dagar innan avresa får du dessa pengar tillbaka.

Resterande resekostnader betalas senast den 26 februari. 

 

För dig som reser från Sverige 

Vi kommer att meddela dig när resan är fulltecknad och säkert kommer att bli av, så att du själv kan boka lämpligt flyg. Vi behöver vara minst 20 resenärer för att resan ska kunna genomföras.

 

För dig som ansluter från Algarve

Bussen startar och avslutar vid Albufeira. Exakt plats bestäms i samråd med resenärer.

 

Frågor och anmälan

Resan arrangeras av Bistro agency. För frågor om resan kontakta:

Gunnar Törnquist, Bistro agency, e-post: gunnar@bistro.se

tel 0705-65 26 11.

• De vingårdar vi besöker håller mycket hög kvalitet.

 

• De flesta provningar sker till mat, så man får smaka vinerna så som de är tänkta att avnjutas.

 

• Alla måltider och vinprovningar ingår i priset. Inte för stor grupp, max drygt 20 personer.        

 

• En stor, bekväm buss med rutinerad chaufför.

 

• Kunniga guider som pratar både svenska och engelska.

 

• Vi ger våra gäster möjlighet att beställa viner för hemleverans, oavsett om du bor i Portugal  eller Sverige.

 

• Så välkommen med på en unik upplevelse som gör att du kommer att upptäcka mycket om Portugal, inte bara deras fantastiska viner! Ett minne för livet helt enkelt! 

bottom of page